Het tij keren

"Het tij keren". Een mooi en realistisch verlangen als ik kijk naar alles wat er speelt in de wereld. Niet zo gemakkelijk om te verwezenlijken. Of toch? Want waar op de weg naar verandering ligt nu écht onze positieve invloed? Die vraag stel ik mijzelf met regelmaat.

 

Wie mij kent weet hoe mijn carrière zich ontwikkelde via het (speciaal) onderwijs, ambulante begeleiding, management en organisatie en uiteindelijk ook directie. Steeds was ik bezig met verschil maken en het implementeren en helpen realiseren van grote en kleine veranderwensen binnen groepen mensen in ontwikkeling. Nu, intussen vanuit mijn eigen bedrijf, begeleid ik nog steeds leer-, ontwikkel- en veranderprocessen, maar dan ánders.

Het is iedere keer weer verbijsterend om te zien hoeveel ontwikkelkracht (de natuur en dus ook) een mens als vanzelf al in zich heeft. De opbrengst/het resultaat van een verandering, waarbij verschillende lagen van bewustzijn worden aangesproken, niet in waarde uit te drukken.

 

Zowel in mijn eigen praktijk als ook als trainer voor Ander Leven begeleid ik, samen met een gedreven team collega's, mensen in een (vaak wel heel bijzonder) verander- en herstelproces van heel uiteenlopende chronische klachten.

"Te mooi om waar te zijn!!!" zegt wie nog altijd sceptisch is wanneer ik vertel over mijn ervaringen. En ik moet zeggen: zó heb ik zelf, intussen ook wel wat murw geslagen van alle goeroes en organisaties die je menen te kunnen helpen om "in je eigen kracht" te gaan staan, óók gedacht. Dat het resultaat van een (innerlijke) reorganisatie verbluffend en heel bijzonder kan zijn kan ik dan ook beter niet zelf vertellen. Veel sterker staat het wanneer iemand een eigen ervaring deelt met het publiek. Van "te mooi om waar te zijn", naar mooi en wáár. Onderzoek en oordeel zelf en blijf bovenal nieuwsgierig naar je eigen verandervermogen. Dan is er heel veel mogelijk! En dat gun ik iedereen.