Praktijk 020

Krachtig in verandering

Mijn kracht ligt in het vlot waarnemen en doorgronden, communiceren en positief omvormen. 
Vanuit een ruime ervaring in lesgeven, samenwerken, coördineren en leidinggeven weet ik welke factoren van belang zijn om een mens zich positief, tevreden en vol zelfvertrouwen te laten ontwikkelen. Ook wanneer en waardoor dat belemmerd kan worden. Hierdoor kan ik me goed inleven in zowel jouw persoonlijke als werkgerelateerde positie.

Naast uitgebreide kennis en werkervaring beschik ik ook over een ruime en daarmee rijke levenservaring. 

foto, persoon, kim

Kim van den Akker MA

Missie

Het is mijn missie om mensen en organisaties eigen talent te laten ontdekken en inzetten zodat je ontspannen, gezond en fit je doelen bereikt. 

Kennis en ervaring: 

Kennis en ervaring krijg je door te leren en te doen, maar vooral ook door te durven veranderen. Binnen het (speciaal) onderwijs, voor kinderen en jongeren met psychiatrische problematiek, was ik actief in verschillende functies: docent, intern begeleider, ambulant begeleider, teamleider. Uiteindelijk was ik de langste tijd van mijn carrière directeur van verschillende grote onderwijsorganisaties. Vanuit deze kennis en ervaring weet ik welke factoren een rol spelen bij de ontwikkeling van mens en organisatie. Wat maakt dat iemand succes heeft en ervaart? Wat draagt er allemaal positief bij aan positieve ontwikkeling en samenwerking en welke factoren werken juist tegen? Dat intrigeert mij.  Zodoende ontwikkelde ik mij uiteindelijk verder binnen de psychotherapie om zo ook de diepere lagen, onder wat op het eerste gezicht zichtbaar, is verder te kunnen doorgronden.
Volgens de nieuwste, wetenschappelijk bewezen effectieve, inzichten coaching, counseling en psychotherapie ondersteun ik je proces op weg naar ontspanning, plezier en succes binnen werk- en privésituaties.

 

Waarom Praktijk 020?

Vanuit een innerlijke drive houd ik ervan om positieve ontwikkeling te stimuleren. Iedereen kan succes ervaren, maar dat gaat helaas niet altijd vanzelf. Vaak lijkt het erop dat je last hebt van je omgeving, meestal zit er innerlijk iets in de weg. Dit kan gaan over hoe iets voor jou aanvoelt, de sfeer, het onuitgesprokene, het onbewuste. Deze eigenlijk wat ontastbare, niet precies te duiden laag wordt gelukkig door steeds meer mensen wel herkend en erkend.  Het is uitdagend en verfrissend om hier verder mee aan de slag te gaan en je zult bemerken dat wanneer het systeem intern op orde is, dit van buiten ook zichtbaar wordt: Wanneer je je lekker voelt van binnen, straal je dit positief uit naar buiten.

Hoe?

In gesprek ben ik warm, betrokken en oprecht nieuwsgierig. Als het nodig is kan ik ook confronterend optreden om je te ondersteunen in een beweging. Ik werk toe naar zelfstandigheid i.p.v. afhankelijkheid: jij bent je eigen expert en jij gaat het doen!
Dat je gemotiveerd bent om te veranderen is daarmee een voorwaarde voor samenwerking.

 

Zakelijk:

Mijn directeurservaring biedt verrijking in de  begeleiding van:

-organisatie- en teamtrajecten
-functionerings- en beoordelingstrajecten
-loopbaan- en hersteltrajecten
-aan werk gerelateerde persoonlijke ontwikkeling

 

Ik ben integer en betrouwbaar; de gesprekken zijn vertrouwelijk. Wanneer je vanuit je werkgever bij mij komt voor een verandertraject zijn er vooraf heldere afspraken over hoe de vorderingen worden gecommuniceerd. Je kunt ook prima vanuit een privésituatie bij mij terecht.