Hypnotherapie

Emotionele problemen - angst - lichamelijke klachten - gedragsverandering

Hypnotherapie is een therapeutische benadering die gebruik maakt van hypnose om positieve veranderingen in gedachten, gevoelens en gedrag te bevorderen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht is hypnose geen staat van controleverlies, maar een staat van verhoogde focus terwijl tegelijkertijd ook ontspanning wordt ervaren. 

 

Een waardevol instrument dat kan ondersteunen bij het aanpakken van persoonlijke uitdagingen en het bevorderen van welzijn en prestaties. Het kan helpen bij het verminderen van stress en angst, het vergroten van zelfvertrouwen, het verbeteren van concentratie en focus, het versterken van motivatie, het overwinnen van belemmerende overtuigingen en het bevorderen van persoonlijke groei. Ook voor niet medisch verklaarbare somatische klachten of pijnklachten is Hypnose een zeer krachtig middel om tot veranderingen te komen.

 

Hypnotherapie werkt door toegang te krijgen tot het onderbewustzijn, waar diepgewortelde patronen en overtuigingen liggen opgeslagen. Door beperkende overtuigingen en negatieve emoties te onderzoeken en om te vormen, kunnen nieuwe perspectieven en hulpbronnen worden ontdekt zodat je positieve veranderingen kunt realiseren.

 

Beluister ook de podcast over hypnotherapie