EMDRi

(Eye Movement Desensitization and Reprocessing, integratief)

EMDRi is een therapeutische benadering die is ontwikkeld om mensen te helpen traumatische ervaringen en andere negatieve gebeurtenissen te verwerken. Het richt zich op het verlichten van de emotionele en psychologische gevolgen van traumatische ervaringen, zoals posttraumatische stressstoornis (PTSS), angst, fobieën en andere psychische klachten. De "i" is toegevoegd vanwege het integratieve component waarbij Praktijk 020, naast het gebruik maken van het internationaal evidence based protocol van EMDR, ook rekening houdt met jouw persoonlijke behoeften, voorkeuren en doelen. Met aandacht voor lichaam en geest. Dit geeft het geheel een meer persoonlijk en warm karakter.

 

EMDRi kan helpen bij het verminderen van symptomen zoals flashbacks, nachtmerries, angsten en vermijdingsgedrag. Door de verwerking van traumatische herinneringen kan EMDR ook positieve veranderingen teweegbrengen in zelfbeeld, zelfvertrouwen en emotioneel welzijn.

Een waardevolle behandelingsoptie voor mensen die traumatische gebeurtenissen hebben meegemaakt en moeite hebben om ermee om te gaan. Door het verlichten van de emotionele last en het bevorderen van de veerkracht van werknemers, kan EMDRi bijdragen aan hun welzijn en hun vermogen om effectief te functioneren in de werkomgeving.

 

Beluister ook de podcast over EMDRi